YRITYS

Mirecomodo yritys on perustettu vuonna 2011. Nimeä yritykselle mietin hetken, halusin nimen jolla on jokin tarkoitus. Mirecomodo tulee osaksi minun omasta nimestäni eli Mirellasta ja italian kielen Comodo sanasta joka tarkoittaa mukavaa, kotoisaa ja lokoisaa. Italiasta pidän itsekin maana erittäin paljon niin siitä se sitten tuli Mire+Comodo eli Mirecomodo. Paikka johon on mukava tulla, joka tuntuu kotoisalta ja siellä voi rauhassa loikoilla ihanissa hoidoissa.

Mirella Kuntsi

SKY-Erikoiskosmetologi, Cidesco kosmetologi, Dermalogica Expertti

MINUSTA

Haaveena minulla oli ollut jo kosmetologikoulusta asti että jokin päivä minulla on se ihan oma paikka. Lähdin tavoittelemaan haavettani syksyllä 2011 kun aloitin Porvoossa vuokratuolilaisena toisen yrityksen alla. Isoin haaveeni toteutui 2015 kun marras-joulukuussa pääsin muuttamaan omiin tiloihin ja laittamaan tavaroita paikoilleen omaan liikkeeseeni. Kosmetologin ammatti oli minulle heti peruskoulun jälkeen itsestäänselvyys ja pääsinkin heti ensimmäisellä yrittämällä kouluun. Valmistuin kosmetologiksi Yrkesinstitutet Prakticumista vuonna 2004, olen Suomen kosmetologi yhdistyksen kosmetologi. Olen myös suorittanut kansanvälisen Cidesco tutkinnon vuonna 2005 sekä valmistuin Dermalogica expertiksi ensimmäisten joukossa Suomessa vuonna 2014. Opiskelin työn ohessa Erikoiskosmetologiksi SKY-Opistossa (Suomen Kosmetologiyhdistyksen opisto) ja valmistuin helmikuussa 2018. Tämä ajanjakso opiskelussa antoi minulle niin paljon uutta oppia, syvennyttiin mm. raaka-aineoppiin, markkinointiin, uusiin laitteisiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.  Minua kiinnostaa oppiminen ja tällä alalla tarvitseekin kokoajan oppia jotain uutta sillä tekniikat muuttuu ja uusia laitteita sekä aineita tulee jatkuvalla syötöllä. Lisäksi olen syksyllä 2021 suorittanut Liikatalouden ammattitutkinnon josta saanut oppia yrittäjyyttä ajatellen.

Olen työskennellyt opiskeluajoista lähtien alalla, erilaisissa paikoissa niin pääkaupunkiseudulla kun Porvoossa. Kaikki nämä kokemukset ja opit jotka erinäisistä paikoista olen saanut on tuonut minut tähän pisteeseen missä tänään olen. Kosmetologin työ ei tunnu minusta työltä vaan minä nautin saada tehdä sitä ja antaa tällä tavalla muille hyvää oloa. Tämä on kutsumukseni.

CIDESCO TUTKINTO

Cidesco tutkinto on kansainvälinen kosmetologikoe johon kuuluu teorian sekä käytännön osa. Tutkintoon kuuluu myös tehdä lopputyö jostain kosmetologi ammattiin liittyvästä aiheesta ja jokin itse valitsema ”sarjahoito”. Käytännön osuuteen kuuluu tehdä tietyssä ajassa tietyt hoidot, voida perustella valintaansa sekä kertoa tuotteiden raaka-aineista ja miten ne vaikuttavat kehoon. Teoria osassa on kysymyksiä mm. liittyen ihoon, hygieniaan, anatomiaan ja fysiologiaan. Kun on suorittanut Cidesco tutkinnon, on paremmat mahdollisuudet työskennellä eri maissa sekä kuluttajilla on helpompi erottaa ammattitaitoinen kosmetologi kaikkien kosmetologien joukosta. Kosmetologi ammattinimikkeellä ei ole rajoituksia, kuka vaan voi käyttää kosmetologi nimikettä ilman koulutusta.

DERMALOGICA EXPERTTI

Dermalogica Expertit ovat Dermalogican kouluttamia ihoterapeutteja ja korkeimman Dermalogica koulutustason suorittaneita. Dermalogican kansainvälisesti ainutlaatuinen Expert koulutusohjelma takaa, että ihoterapeutilla on viimeisin tieto ihosta, ihonhoidosta ja asiakaspalvelusta. Koulutusohjelma on kolmetasoinen – Certified, Specialist ja Expert. 15:sta kurssista muodostuva koulutusohjelma varmistaa perusteellisen ymmärryksen ihosta. Kursseilla keskitytään syvällisesti ihon eri kuntoihin, kuten ikääntymiseen, herkkyyteen ja aikuisiän näppyihin. Kursseilla perehdytään myös  viimeisimpään raaka-aineteknologiaan ja opitaan mm. erilaisia kosketusterapioita hoitojen yksilöllistämiseen.